Biefstuk met pesto |
Recipe Type: Diner
Author:
Prep time: 45 mins
Cook time: 20 mins
Total time: 1 hour 5 mins
Serves: 4

Apart biefstuk recept van de barbecue met zelfgemaakte pesto. Let bij biefstuk op dat de barbecue niet te hoog staat omdat het vlees anders snel droog wordt.
Ingredients
- 400 gram biefstuk
- 2 potjes rucola (kruidensla)
- 2 bosuitjes
- 2 eetlepels balsamico-azijn
- 4 eetlepels olijfolie
- Zeezout
- (versgemalen) peper
- 10 sjalotjes
- 1 bol knoflook
Instructions
- Was en verwijder de harde steeltjes van de rucola.
- Maak de bosuitjes schoon.
- Pureer de bosui met de rucola en voeg de balsamico-azijn toe.
- Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met zout en peper.
- Maak kleine inkepingen in de biefstuk en bestrijk het vlees met de pesto. Laat het ca. 30 minuten buiten de koelkast marineren.
- Pel intussen de sjalotjes.
- Maak de knoflookteentjes iets los van de bol.
- Leg de knoflook en de sjalotjes op 2 stukken aluminiumfolie, besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met zeezout. Vouw het aluminiumfolie dicht.
- Leg de pakketjes ca. 20 minuten en de biefstuk ca. 8 minuten op de barbecue. Serveer de gepofte sjalotjes en knoflook bij de biefstuk.
Serving size: 4
Notes
Extra nodig: keukenmachine/staafmixer en aluminiumfolie.
Zoektermen
- biefstuk barbecue
- https://barbecuerecepten nl/biefstuk htm
Don't Miss it
Vlees