Portobella’s vullen met een heel fijn gesnipperd uitje, peper zout en kruidenkaas vullen en dan grillen.
Tomaat vullen met een mengsel van ui, kruidenkaas , komkommer
Plakken courgette kruiden met Mexicaanse of Griekse of Italiaanse kruiden en dan op de grill.
Champignons met gesmolten kaas: haal het steeltje eruit, leg ze op de kop op de barbecue met wat kaas (maakt niet uit wat) erin. Even de kaas laten smelten.
Vleestomaat met kruiden; doe een aluminiumfolie op de barbecue en leg daarop dik gesneden plakken vleestomaat met daarop olijfolie, basilicum en verse tijm.
Courgette met kerriepoeder; plakken courgette op de barbecue met kerriepoeder erop.
Champignons (en andere paddestoelen) marineren in ketjap of sojasaus marineren aan spiesen rijgen en barbecuen.
Tofu marineren in een lekkere marinade aan spiesen rijgen met paprika, kerstomaatjes, rode of gewone ui.
Neem een tomaat, hol deze uit. Snij verse knoflook en verse franse kaas en paprika in kleine stukjes en hussel ze door elkaar, vul daarmee de tomaat.
Kleine smalle paprika´s halveren en die vullen met feta, daaroverheen kruiden strooien en in aluminiumfolie. Dit op de barbeque leggen en wachten totdat de feta gesmolten is. Lekker met stokbrood
Pingback: Verantwoord Barbecueen