Jagersaus |
Recipe Type: Saus
Author:
Prep time: 15 mins
Cook time: 15 mins
Total time: 30 mins
Serves: 4
Ingredients
- Bruine basis saus, (1 pakje saus espagnole)
- ½ doosje plakjes gesneden champignons
- 1 stuk uien
- 2 * 1/3 deel paprika rood / geel
- 1 takje fijn gehakte peterselie.
- Vers gemalen peper
- Zout
- 50 ml room
- Aroma
- Een scheutje ketjap
- 110 gram dobbelsteentjes rookspek
- 30 gram boter
- 2 eetlepels fijn gesneden prei ringetjes
Instructions
- Maak de bruine saus aan in steel pannetje volgens de verpakking zodat je ongeveer 300 ml saus over houd.
- Uien en paprika grof snijden in stukken van 1 bij 1 cm.
- Bak de rook spek aan in de boter zodat de spekjes licht knapperig zijn bak vervolgens de champignons mee en even later de uien en paprika.
- Breng dit op smaak met peper en zout en blus vervolgens dit af met een scheutje water.
- Doe dit bij de bruine saus en breng de saus op smaak met ketjap, room en de peterselie.
- Laat dit alles nog een 5 minuten trekken en voeg op het laatst de prei toe
Zoektermen
- jagersaus maken
- jagersaus recept
- recept jagersaus
Don't Miss it
Paprikasaus