Geroosterde schol |
Recipe Type: Diner
Author:
Prep time: 15 mins
Cook time: 8 mins
Total time: 23 mins
Serves: 2
Een schol van de barbecue is een leuke variatie op schol. Door het gebruik van een houtskool barbecue krijgt de schol een lekkere rook smaak.
Ingredients
- 2 panklare schollen of 300 gram
- scholfilet
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel chilipoeder
- 2 eetlepels fijngehakte
- Provençaalse kruiden
- 2 a 3 eetlepels olijfolie
Instructions
- Pers de tenen knoflook boven een kommetje uit en meng dit met de olijfolie, de chilipoeder en de fijngehakte kruiden.
- Bestrijk de schollen met deze kruidenolie en laat ze minstens 10 minuten liggen.
- Klem elke schol in een visklem en rooster ze 10 a 15 cm boven de barbecue in 6a 8 minuten gaar.
Zoektermen
- schol op de bbq
- scholfilet bbq
- schol op de barbecue
- scholfilet op bbq
- scholfilet barbecue
- schol barbecue
- schol op bbq
- schol bbq
- scholfilet op de barbecue
- recept scholfilet bbq
Don't Miss it
Zalm spies met grote Gamba’s