(Islamitische)Lams Shashlik |
Recipe Type: Main
Author:
Prep time: 45 mins
Cook time: 6 mins
Total time: 51 mins
Serves: 4
Ingredients
- 1 kg lamsbout (zonder bot) van de (islamitische) slager
- 1 en 1/2 dl olijfolie
- 4 gehakte uien
- 24 champignons
- 6 voorjaarsuitjes
- Vleespennen
- Zout en peper
- Wat paprikapoeder
Instructions
- Snijd het vlees in dobbelsteentjes van 3 bij 4 cm.
- Marineer ze zo’n 24 uur in de olijfolie (houd wel wat achter voor de champignons) met zout, uien en paprikapoeder.
- Neem 6 blokjes vlees voor elke pen en prik ze aan de pennen.
- Gril ze 6 minuten, terwijl je de pen voortdurend omdraait.
- Bak dan de champignons in olijfolie met peper en zout en gebruik ze als garnering.
- Snijd tenslotte de voorjaarsuitjes in kleine stukjes en strooi ze rauw over de shashlik.
Serving size: 6 Calories: 300
Zoektermen
- shaslick maken
Don't Miss it
Kip Sate