Maiskolven |
Recipe Type: Diner
Author:
Prep time: 15 mins
Cook time: 14 mins
Total time: 29 mins
Serves: 4
Maiskolven poffen op de barbecue. Deze maiskolven hebben een Italiaans tintje door de oregano en parmazaanse kaas
Ingredients
- 4 verse mais kolven met blad.
- 3 tot 4 el olijfolie of gesmolten boter.
- 1 el. gehakte verse oregano.
- 1 el. gehakte verse bladpeterselie.
- Geraspte parmezaanse kaas,
- Zout
- Peper
Instructions
- Leg de maiskolven 30 minuten in koud water. Daarna laten uitlekken in een zeef.
- Meng de olie, oregano en peterselie in een kom en zet het even weg.
- Trek van iedere maiskolf het blad naar beneden mar laat het onderaan nog vast zitten.
- Verwijder het hooi.
- Kwast de mais met het olie kruidenmengsel.
- Vouw de bladeren om de maiskolf terug.
- Maak de bovenkant vast met een touwtje of maisblad (let op: er zijn maïskolven waarvan de toppen zijn afgesneden, deze kunt u dan het beste inpakken met folie.)
- Plaats de kolven in het midden van de barbecue.
- Grill ze 12 tot 14 minuten, draai ze halverwege om.
- Haal ze van het rooster en verwijder voorzichtig het blad.
- Bestrooi de mais met parmezaanse kaas, zout en peper.
Zoektermen
- mais op de bbq
- mais barbecue
- maiskolf bbq
- mais bbq
- mais op de barbecue
- mais op barbecue
- mais op bbq
- maiskolven bbq
- mais barbeque
- maiskolf barbecue
Don't Miss it
Gepofte aardappel