Makreel op de barbecue |
Recipe Type: Diner
Author:
Prep time: 130 mins
Cook time: 10 mins
Total time: 2 hours 20 mins
Serves: 4
Ingredients
- 4 verse schoongemaakte makrelen
- citroensap
- 6 sjalotjes
- 4 cocktailtomaten
- 4 grote schoongeborstelde champignons
- 1 rode paprika, in vieren
- 1 dl witte wijnazijn
- olijfolie
- 1 theelepel gedroogde oregano of
- ½ eetlepel fijngesnipperde verse oregano
- zout, versgemalen peper
Instructions
- Was de makrelen zorgvuldig, droog ze met keukenpapier en wrijf de vissen in met citroensap.
- Snijd elke makreel in vier stukken.
- Rijg de stukken vis aan 4 spiesen, afgewisseld met de sjalotjes, tomaten, champignons en paprika.
- Maak een marinade van de wijnazijn, olijfolie, oregano, zout en peper en leg de spiesen hierin.
- Laat op kamertemperatuur 2 uur marineren.
- Laat ze 10 minuten boven de gloeiende barbecue roosteren, waarbij u ze steeds draait en bestrijkt met de marinade.
Zoektermen
- makreel op de bbq
- makreel barbecue
- makreel op de bbq in aluminiumfolie
- makreel op bbq
- makreel bbq recept
- verse makreel op de bbq
- verse makreel op de barbecue
- makreel in folie op bbq
Don't Miss it
Gegrilde zalm moot