Paprikasaus |
Recipe Type: Saus
Author:
Prep time: 15 mins
Cook time: 30 mins
Total time: 45 mins
Serves: 6
Ingredients
- 60 gram bloem
- 50 gram boter
- 1 theelepel tomaten puree
- Zout
- Vers gemalen peper
- 1 blaadje laurier
- 1 mespuntje tijm
- 1 teentje knoflook
- 50 gram gesneden wortel
- 50 gram gesneden ui
- 30 gram gesneden prei
- ½ eetlepel paprikapoeder
- 50 ml room
- 500 ml runderbouillon
- 1 fijn gesneden rode paprika
Instructions
- Maak een roux van de boter, bloem, tomaten puree, paprika poeder, prei, wortel, laurier, tijm, knoflook
- Roer de roux glad met een runderbouillon
- Laat hem een half uurtje trekken op laag vuur samen met de rode paprika.
Notes
Roux is een mengsel van verhit vet en bloem, dat als basis dient voor sauzen en verschillende soorten soepen
Zoektermen
- https://barbecuerecepten nl/paprikasaus htm
Don't Miss it
Cocktailsaus