Sauzen

Paprikasaus

Paprikasaus
Paprikasaus
Recipe Type: Saus
Author: Barbecue Recepten
Prep time: 15 mins
Cook time: 30 mins
Total time: 45 mins
Serves: 6


Recept voor een lekkere paprikasaus. Ook erg lekker als vooraf saus voor het dippen van stokbrood
Ingredients
  • 60 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 1 theelepel tomaten puree
  • Zout
  • Vers gemalen peper
  • 1 blaadje laurier
  • 1 mespuntje tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram gesneden wortel
  • 50 gram gesneden ui
  • 30 gram gesneden prei
  • ½ eetlepel paprikapoeder
  • 50 ml room
  • 500 ml runderbouillon
  • 1 fijn gesneden rode paprika
Instructions
  1. Maak een roux van de boter, bloem, tomaten puree, paprika poeder, prei, wortel, laurier, tijm, knoflook
  2. Roer de roux glad met een runderbouillon
  3. Laat hem een half uurtje trekken op laag vuur samen met de rode paprika.
Notes

Roux is een mengsel van verhit vet en bloem, dat als basis dient voor sauzen en verschillende soorten soepen

Zoektermen

  • https://barbecuerecepten nl/paprikasaus htm
Topics #Paprikasaus

Post Comment