Pindasaus (Satesaus) |
Recipe Type: Saus
Author:
Prep time: 15 mins
Cook time: 5 mins
Total time: 20 mins
Serves: 4
Ingredients
- 500 ml Melk
- 4 a 5 eetlepels pindakaas
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel uienpoeder
- ½ eetlepel knoflook poeder
- ½ eetlepel paprika poeder
- ½ eetlepel gember poeder
- Een scheutje gembersiroop
- Een scheutje ketjap
- 1 theelepel sambal badjak
- 1 theelepel kerrie poeder
Instructies
- Doe de melk in een pan en warm het langzaam op.
- Meng de pindakaas door de melk tot het opgelost is.
- Meng daarna de rest van de ingrediënten met elkaar.
- Breng dit zeer voorzichtig aan de kook en blijf vooral goed roeren.
Notes
Als de saus niet stevig genoeg wordt, gewoon wat meer pindakaas toevoegen
Zoektermen
- pindasaus satesaus
Don't Miss it
Knoflooksaus