Varkens sate |
Recipe Type: Main
Author:
Prep time: 180 mins
Cook time: 10 mins
Total time: 3 hours 10 mins
Serves: 4
Ingredients
- 500 gram varkenslappen of fricandeau
- Een flinke scheut ketjap
- Een flinke scheut gember siroop
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel sambal badjak
- 1 eetlepel uienpoeder
- 1 theelepel djahe
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel sesamolie
- Zout
Instructions
- Snijd het vlees in kleine blokjes en doe dit in een (rvs) bak.
- Alle kruiden er bij en laat dit minimaal 2 à 3 uur marineren.
- Rijg nu het vlees aan de stokken.
- Vervolgens lekker gaar bakken op de barbecue.
Serving size: 6
Notes
Laat de satestokjes minimaal 15 minuten weken in koud water. Hierdoor voorkom je dat de stokjes (snel) verbranden op de barbecue
Zoektermen
- varkenssate
- varkenssate marinade
- varkenssate maken
- marinade varkenssate
- welk vlees voor sate
- marinade voor varkenssate
- varkens sate marinade
- welk varkensvlees voor sate
- satestokjes maken
- varkens sate
Don't Miss it
Varkenshaas medaillons
heb dit vandaag gemaakt was heerlijkkk
ook nog een ander soort pindasaus gemaakt van deze cite heerlijk