Vlees Recepten

Varkens sate

Varkens sate
Varkens sate
Recipe Type: Main
Author: Barbecue Recepten
Prep time: 180 mins
Cook time: 10 mins
Total time: 3 hours 10 mins
Serves: 4


Zelfgemaakte Sate stokjes voor op de barbecue. Maak ook zelf de saus met dit satesaus recept
Ingredients
  • 500 gram varkenslappen of fricandeau
  • Een flinke scheut ketjap
  • Een flinke scheut gember siroop
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 theelepel djahe
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel sesamolie
  • Zout
Instructions
  1. Snijd het vlees in kleine blokjes en doe dit in een (rvs) bak.
  2. Alle kruiden er bij en laat dit minimaal 2 à 3 uur marineren.
  3. Rijg nu het vlees aan de stokken.
  4. Vervolgens lekker gaar bakken op de barbecue.
Serving size: 6
Notes

Laat de satestokjes minimaal 15 minuten weken in koud water. Hierdoor voorkom je dat de stokjes (snel) verbranden op de barbecue

 

Zoektermen

  • varkenssate
  • varkenssate marinade
  • varkenssate maken
  • marinade varkenssate
  • welk vlees voor sate
  • marinade voor varkenssate
  • varkens sate marinade
  • welk varkensvlees voor sate
  • satestokjes maken
  • varkens sate
Topics #sate #satesaus #varkens sate

One thought on “Varkens sate

  1. patrick

    heb dit vandaag gemaakt was heerlijkkk
    ook nog een ander soort pindasaus gemaakt van deze cite heerlijk

    Reply

Post Comment