Vlees Recepten

Varkens sate

Varkens sate
Varkens sate
Recipe Type: Main
Author: Barbecue Recepten
Prep time: 180 mins
Cook time: 10 mins
Total time: 3 hours 10 mins
Serves: 4


Zelfgemaakte Sate stokjes voor op de barbecue. Maak ook zelf de saus met dit satesaus recept
Ingredients
  • 500 gram varkenslappen of fricandeau
  • Een flinke scheut ketjap
  • Een flinke scheut gember siroop
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 theelepel djahe
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel sesamolie
  • Zout
Instructions
  1. Snijd het vlees in kleine blokjes en doe dit in een (rvs) bak.
  2. Alle kruiden er bij en laat dit minimaal 2 à 3 uur marineren.
  3. Rijg nu het vlees aan de stokken.
  4. Vervolgens lekker gaar bakken op de barbecue.
Serving size: 6
Notes

Laat de satestokjes minimaal 15 minuten weken in koud water. Hierdoor voorkom je dat de stokjes (snel) verbranden op de barbecue

 

Zoektermen

  • varkenssate
  • varkenssate marinade
  • varkenssate maken
  • marinade varkenssate
  • welk vlees voor sate
  • marinade voor varkenssate
  • varkens sate marinade
  • welk varkensvlees voor sate
  • satestokjes maken
  • varkens sate
Topics #sate #satesaus #varkens sate

One thought on “Varkens sate

  1. patrick

    heb dit vandaag gemaakt was heerlijkkk
    ook nog een ander soort pindasaus gemaakt van deze cite heerlijk

    Reply

Laat een antwoord achter aan patrick Reactie annuleren