Gemarineerde Spare Ribs |
Recipe Type: Diner
Author:
Prep time: 60 mins
Cook time: 10 mins
Total time: 1 hour 10 mins
Ingredients
- 1 kg Spare ribs
- 2 Liter Kippen bouillon
- 4 eetlepels suiker
- Flinke scheut ketjap
- Vers gemalen peper (10 trekjes)
- Flinke scheut gembersiroop
- Zout
- Marinade:
- 50 ml ketjap
- 2 theelepels knoflookpoeder
- ½ theelepel kerriepoeder
- ½ theelepel 5-spice
- 2 theelepels uienpoeder
- 1 theelepel djahe
- 6 trekjes gemalen peper
- 2 theelepel paprika poeder
- ½ theelepel tijm
- 1 theelepel oregano
- 20 druppels sesamolie
Instructions
- Doe alle ingrediënten in een pan en breng dit aan de kook.
- Laat de spare ribs zo lang koken totdat het vlees begint los te laten van het bot.
- Giet het dan af en laat hem goed droog stomen en voeg dan de marinade toe en schud het vlees goed om.
- Schud het vlees om de 10 minuten goed om, en dat ongeveer een keer of vijf en laat ze koud worden en laat het vlees 24 uur marineren.
- Bak ze hierin af op de barbecue.
- Marinade:
- Vermeng deze kruiden allemaal goed door elkaar en laat hem ongeveer een 30 minuten door trekken.
Notes
In tegenstelling tot in het recept, staat dit op de Weber barbecue site:
Vraag: Wat is de beste manier om spare ribs op de Weber barbecue te bereiden?
Antwoord: Kook de spare ribs niet voor! Voorgekookte spare ribs zijn zo taai als een schoenzool.
Het is aan uw persoonlijke voorkeur of u de spare rips voorkookt of niet.
Zoektermen
- spareribs recept
- spareribs koken
- spareribs voorkoken
- spareribs bbq
- spareribs kruiden
- spareribs recept bbq
- gemarineerde spareribs
- recept spareribs
- spareribs marinade bbq
- spareribs barbecue
Don't Miss it
Gegrilde Dijon speklapjes
Waar komt die absurde gewoonte in Nederland vandaan om al het vlees eerst voor te koken? Je trekt eerst boullion en gebruikt dan het afgekookte vlees en dient het op als spare ribs? Eet smakelijk!
sparibs doe je gewoon even wellen
dan zijn ze perfect
maar zeer zeker niet koken
De spareribs moet je juist wel koken! Als ze ‘zo taai worden als een schoenzool’ heb je ze niet lang genoeg gekookt. Net voordat het vlees eraf valt eruit halen en dan een hele nacht in de marinade. Heerlijk!!!
Eens met A. Tulaseket. Spareribs een uur tot vijf kwartier koken, afkoelen en 24 uur in de marina in de koelkast. Vaak als je zonder de rib te koken gaat BBQ’en of ze te kort kookt komt het vlees niet los van het bot.