Tomatensaus |
Recipe Type: Saus
Author:
Prep time: 15 mins
Cook time: 45 mins
Total time: 1 hour
Serves: 8
Ingredients
- 70 gram bloem
- 50 gram boter
- 1 eetlepel tomaten puree
- Zout
- Vers gemalen peper
- 1 blaadje laurier
- 1 stuk kruidnagel
- 1 mespuntje tijm
- 1 teentje knoflook
- 100 gram rookspek
- 50 gram gesneden wortel
- 50 gram gesneden ui
- 30 gram gesneden prei
- 50 ml room
- 500 ml runderbouillon
Instructions
- Maak een roux van de boter, bloem, tomaten puree, rookspek en een samenstelling van prei, wortel, ui, knolselderij, rookspek, aurier en tijm
- Roer de roux glad met een runderbouillon en laat hem een half uurtje trekken op laag vuur.
- Zeef de tomaten saus en breng hem op smaak met peper, zout, aroma, ketjap en een scheutje room.
Notes
Hoe verder je deze tomatensaus laat inkoken, hoe sterker de smaak
Topics #tomatensaus
Don't Miss it
Mosterd Mayonaise