Sauzen

Tomatensaus

Tomatensaus
Tomatensaus
Recipe Type: Saus
Author: Barbecue Recepten
Prep time: 15 mins
Cook time: 45 mins
Total time: 1 hour
Serves: 8


Een goede tomatensaus past perfect bij worstjes en rundvlees
Ingredients
  • 70 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 1 eetlepel tomaten puree
  • Zout
  • Vers gemalen peper
  • 1 blaadje laurier
  • 1 stuk kruidnagel
  • 1 mespuntje tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram rookspek
  • 50 gram gesneden wortel
  • 50 gram gesneden ui
  • 30 gram gesneden prei
  • 50 ml room
  • 500 ml runderbouillon
Instructions
  1. Maak een roux van de boter, bloem, tomaten puree, rookspek en een samenstelling van prei, wortel, ui, knolselderij, rookspek, aurier en tijm
  2. Roer de roux glad met een runderbouillon en laat hem een half uurtje trekken op laag vuur.
  3. Zeef de tomaten saus en breng hem op smaak met peper, zout, aroma, ketjap en een scheutje room.
Notes

Hoe verder je deze tomatensaus laat inkoken, hoe sterker de smaak

 

Topics #tomatensaus

Post Comment