Tonijnspies met mediterrane marinade |
Recipe Type: Diner
Author:
Prep time: 240 mins
Cook time: 5 mins
Total time: 4 hours 5 mins
Serves: 6

Tonijnspiezen van de barbecue met een mediteraans tintje. Een marinade om de tonijn in de marineren en citroen voor de zure bite.
Ingredients
- 2 citroenen
- 5 lepels olijfolie
- 4 seizoenen peper
- zeezout
- 6 tonijnsteaks a 110 gram
- 24 blaadjes salie
Instructions
- Pers 1 citroen uit, snij de ander in 6 mooie plakjes. Snij die plakjes in vieren.
- Meng 1 lepel citroensap met 3 lepels olie en de peper en klop tot een marinade.
- Snij elke tonijnsteak in 4 blokjes.
- Rijg aan 4 houten of metalen spiesen om en om 6 blokjes citroen, 6 stukjes tonijn en 6 blaadjes salie.
- Bestrijk met de marinade.
- Leg de spiesjes op een bord en besprenkel met de rest van de marinade. Laat afgedekt 3 uur in de koelkast staan.
- Laat de spiesen op kamertemp komen.
- Bestrijk met de rest van de olie en barbecue ze in ca.4 minuten rondom bruin en van binnen bijna gaar (medium well).
- Bestrooien met zout en peper.
Zoektermen
- tonijn marineren
Don't Miss it
Tonijnspies