Vis is een zeer geschikt ingrediënt voor op de barbecue. Veel mensen denken dat vis moeilijk klaar te maken is op de barbecue.
Lees onderstaande tips over vis op de barbecue goed door zodat de vis lekker en mals blijft en niet taai en droog wordt:
- Vis moet op een matig vuur worden gegrild.
- Vermijd dat de vis ter hoogte van het rooster uitdroogt door hem in te smeren met olijfolie of gearomatiseerde olie.
- Bij gebruik van volledige vissen, verdient het aanbeveling de vis met de schubben te bakken, want die vormen een soort beschermende mantel.
- Sardines kunnen in hun geheel worden geroosterd op de barbecue.
- Grote garnalen worden op de grill gebakken. U kunt ze aan spiesjes rijgen. Ze zijn makkelijker om te draaien.
- De ideale methode om forel, zalmforel, moten en filets te bakken; de vis wordt op aluminiumfolie gelegd, licht op smaak gebracht met fijne kruiden, fijngesneden groentjes (worteltjes, selder, uitjes, prei, tomaat…) en een scheutje citroen. De aluminiumfolie wordt hermetisch dichtgevouwen en de vissen worden gaar in hun eigen stoom.
- Om schaaldieren goed te roosteren, doet u er goed aan ze vooraf in een bouillon te koken.
- Cayennepeper, kurkuma, kerrie, knoflook en peterselie passen goed bij vis.
- Vis laat een typische geur achter op het rooster.
- Om het rooster te reinigen, wrijft u het gewoon schoon met citroensap… zo simpel is dat.
Zoektermen
- vis op de bbq
- vis bbq
- vis barbecue
- vis op de barbecue
- vis op bbq
- bbq vis
- vis op barbecue
- barbecue vis
- barbecue recepten vis
- bbq recepten vis