Zalm spies met grote gamba’s |
Recipe Type: Diner
Author:
Prep time: 20 mins
Cook time: 6 mins
Total time: 26 mins
Serves: 4
Ingredients
- 400 g zalmfilet
- 12 rauwe ongepelde gamba’s
- 2 rode paprika’s
- 1 kleine ui
- 1/2 komkommer
- 2 eetlepels citroensap
- slaolie
- 2 eetlepels fijngeknipte basilicum
- zout, peper
Instructions
- Halveer de paprika’s
- Pel de ui.
- Hak de paprika, de ui en de komkommer zeer fijn.
- Meng de fijngehakte paprika en komkommer met het citroensap, 2 eetlepels slaolie en het basilicum. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Snijd de zalmfilet in 16 blokjes.
- Rijg de stukjes zalm en de garnalen om en om aan 4 lange spiezen.
- Boven de hete barbecue in ca. 6 minuten gaar grillen
Serving size: 1
Notes
Als je houten spiesen gebruikt, eerst een poos in water laten weken zodat ze op de barbecue niet verbranden
Zoektermen
- zalmspies bbq
Don't Miss it
Tilapia spies