Zeebaars met venkel |
Recipe Type: Diner
Author:
Prep time: 30 mins
Cook time: 15 mins
Total time: 45 mins
Serves: 2
Recept om een zeebaars te maken op de barbecue, Zorg ervoor dat de barbecue over de hele zeebaars warmte geeft
Ingredients
- 2 zeebaarzen van ongeveer 400 g
- 2 knollen malse venkelknollen
- 5 eetlepels extra zuivere olijfolie Delhaize
- Sap van 2 citroenen
- 2 eetlepels pastis
- 1 eetlepel venkelzaad
- Zout, peper van de molen
Instructions
- Maak twee of drie inkepingen in de zeebaarzen.
- Dep de binnenkant droog en wrijf ze dan in met twee eetlepels olijfolie, gemengd met een eetlepel pastis.
- Doe er peper en zout op en bestrooi ze met de venkelzaden.
- Hou het groen gedeelte apart en verwijder dan de enigszins harde schil van de venkelknollen.
- Snij het zachte gedeelte fijn. Overgiet het met het sap van een citroen en roer alles om.
- Vul er de buikholte van de vissen mee. Giet de resterende olie in een gratineerschotel. Leg er de zeebaarzen in en overgiet ze met de
- resterende pastis, aangelengd in 10 cl water.
- Bestrooi de zeebaarzen met de venkelblaadjes.
Zoektermen
- zeebaars barbecue
- https://barbecuerecepten nl/zeebaars htm
Don't Miss it
Viskebab